Parlamentul European a adoptat proiectul de lege privind restabilirea naturii miercuri, 12 iulie. Proiectul de lege, textul-pilot al Pactului Verde (
UE ) al Uniunii Europene, a fost propus la mijlocul anului 2022 de Bruxelles.
Textul de lege a fost adoptat cu 336 de voturi pentru
Deputații au votat împotriva unei moțiuni puternic susținute de dreapta înainte de adoptarea textului care stabilește obiective pentru restaurarea terenurilor și spațiilor marine.
Bătălia a fost aprigă.
Parlamentul European a adoptat proiectul de
lege privind restabilirea naturii miercuri, 12 iulie. În ciuda opoziției din partea Partidului Poporului European ( PPE, aripa dreaptă, majoritatea în cameră ), 336 de europarlamentari au votat în favoarea, 300 au votat împotrivă și 13 s-au abținut. Cu toate acestea, textul a fost adoptat într-o versiune minimalistă în comparație cu ceea ce a propus Comisia.
Puțin mai devreme, europarlamentarii au respins în mare parte propunerea PPE, care a susținut o moțiune de respingere a textului în ansamblu. Votul a fost foarte strâns. 324 de europarlamentari au votat împotriva moțiunii de respingere a proiectului de lege. 312 au votat în favoarea și 12 s-au abținut, informează
Le Monde.
Proiectul de lege a fost propus de Bruxelles la mijlocul anului 2022
Proiectul de lege, textul-pilot al Pactului Verde ( UE ) al Uniunii Europene, a fost propus la mijlocul anului 2022 de Bruxelles. El ar impune statelor membre obiective obligatorii pentru restaurarea terenurilor și spațiilor marine deteriorate de poluare sau exploatare intensivă. Se dorește păstrarea biodiversității, în conformitate cu acordul COP15 de la Montreal.
Ca și în cazul altor texte ale Pactului Verde, conservatorii spun că sunt îngrijorați de impactul asupra agriculturii, pescuitului sau energiei regenerabile. “ Restaurarea naturii nu trebuie să fie clopotul de moarte al tuturor producțiilor economice, industriale, forestiere și agricole din Europa, a subliniat europarlamentarul francez Anne Sander ” PPE.
Bruxelles consideră că înghețarea a doar 10% din terenurile noastre agricole nu reprezintă un pericol pentru securitatea noastră alimentară, critică ea. Ne putem reduce emisiile, dar va trebui să ne importăm alimentele din întreaga lume. Iar în lume standardele de producție sunt departe de ale noastre. Argumentele au fost lansate de puternica organizație agricolă Copa-Cogeca. Aceasta și-a demonstrat marți opoziția în Parlament în numele unei abordări productiviste.