miercuri, decembrie 11, 2024
No menu items!

Reclama ta aici

AcasăEsentialul zileiTelefonul mobil, interzis în școli! Elevii nu mai au voie cu dispozitive...

Telefonul mobil, interzis în școli! Elevii nu mai au voie cu dispozitive electronice la orele de curs

Potrivit unui amendament, școlarii vor fi nevoiți să respecte noi reguli în unitățile de învățământ

Potrivit unui amendament al PNL, PSD și al Ministerului Educației, deținerea de arme, consumul de droguri, de alcool, fumatul, participarea la jocuri de noroc și utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor ar putea fi interzise în școli.

Conform amendamentului adoptat luni, 24 aprilie, de Comisia de învățământ al Camerei Deputaților, elevii vor avea mai multe obligații de respectat. Școlarii vor fi nevoiți să se prezinte la toate orele de curs. Ei vor trebui să adopte o ținută vestimentară adecvată. Vor fi nevoiți să sesizeze reprezentanții instituției dacă observă ilegalități în desfășurarea procesului de învățământ.

Totodată, amendamentul prevede că elevii nu au voie să modifice sau să completeze cataloage, foi matricole sau carnete de elev. De asemenea, școlarii nu au voie să dețină sau să consume droguri, băuturi alcoolice sau substanțe interzise, respectiv țigări. Elevilor le este interzis să participe la jocuri de noroc în perimetrul unității de învățământ.

Dispozitivele mobile vor fi interzise în unitățile de învățământ

În același timp, utilizarea telefoanelor mobile ar putea fi interzisă pe întreaga perioadă a cursurilor în școli. Excepția de la regulă este folosirea mobilelor în scop educativ sau în spațiile autorizate. Interdicția nu se aplică în cazul liceelor, aceste instituții vor urma să decidă la nivelul fiecărui liceu în parte.

Elevii trebuie să păstreze curățenia, liniștea și ordinea în spațiul școlar, să cunoască și să respecte, în funcție de nivelul de înțelegere și de particularitățile de vârstă și individuale ale acestora, normele de securitate și sănătate în muncă, normele de prevenire și de stingere a incendiilor, normele de protecție civilă, precum și normele de protecție a mediului, dar și obligația de a anunța, în caz de îmbolnăvire, profesorul diriginte, direct sau prin intermediul părinților, tutorilor sau susținătorilor legali, de a se prezenta la cabinetul medical și, în funcție de recomandările medicului, mai ales în cazul unei afecțiuni contagioase, să nu pună în pericol sănătatea colegilor și a personalului din unitate, relatează agerpres.ro.

Urmează alte dezbateri și ulterior votul final în Camera Deputaților și în Senat, acesta din urmă fiind dorul decizional.

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Comentarii recente